Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: POZWÓLCIE,ŻE WAM OPOWIEM...

Chustonówka

Domyślnie POZWÓLCIE,ŻE WAM OPOWIEM...

Pozwólcie,ze Wam opowiem naszą historię z chustą .
    Jestem Jagoda.Moja córcia ma 8 tygodni.Od dwóch dni szalejemy z chustą . W słowie 'szalejemy' mieści się wiele,bowiem szalejemy ze szczęścia,szalejemy po mieście,szalejemy z wiązaniami i dużo by tego wymieniac .
    Jestem kolejną pozytywnie chuścianie nakręconą .A zaczęło się tak...
    Już będąc w ciąży kupiliśmy chustę aby nosić dzidzię jak najwięcej.Tulić,mieć ją naprawdę blisko siebie.Niestety okazało się,że moja chusta jest nie do przyjęcia.Takimi słowami skwitowała to moja przyjaciółka.No cóż miała rację.Nie będę pisała o jaką chustę chodzi,bo to nie ma znaczenia.W każdym razie dziś wiem,że jest to raczej worko-nosidełko aniżeli chusta (choć nie powiem,że się nie przydaje).Pewnie się domyślacie o jaką chustę chodzi.Kilka dni temu owa przyjaciólka,która planuje swoje drugie dziecko,napisała mi maila,że nie zamierza kupować żadnego wózka i przesłała mi link na didimosa...Oglądając galerię pokapowałam co straciłam.Oczywiście się poryczałam,a jakże.Bowiem zdięcia tam zamieszczone chwytają za serce.Pomyślałam,że że muszę coś wykombinować aby taką chustę z prawdziwego zdarzenia zdobyć.Rozchorowałam się na indio rubin,ale cóż...Mąż się nie zgodził."Nie możemy sobie na to pozwolić" powiedział.Zaczęłam szukać czegoś tańszego.I znalazłam! Znalazłam używanego Storcza Marine 5,2 za połowę ceny! Stan bardzo dobry i z tego co widzę poprzednia mamusia mało jej używała,bo nie jest nawet jeszcze dobrze złamana.Popracuje nad tym .Moja córcia właśnie śpi,że tak powiem na mnie w wiązaniu na 2x,bo to wychodzi nam najlepiej.Dużo przed nami pracy i ćwiczeń.

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Witaj w gronie pozytywnie zakręconych, czy raczej zamotanych
    Hania, 05.11.2007 r. i Ula, 08.07.2011 r.

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

Ja miałam do nadrobienia całe 4 miesiace, dopiero wtedy chusty odkryłam
    Chustujcie sie na maksiora
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Jagoda, witaj w gronie zamotanych mam

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Witaj zamotana Mamo

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie Re: POZWÓLCIE,ŻE WAM OPOWIEM...

Witaj!

Cytat Zamieszczone przez jagoda
    .Moja córcia właśnie śpi,że tak powiem na mnie w wiązaniu na 2x,bo to wychodzi nam najlepiej.
    koniecznie poćwicz kieszonkę - dla takiego malca, co jeszcze dobrze głowy nie trzyma to jest zdecydowanie lepsze wiązanie. dobry jest też kangur, ale trudny.

Chustomanka
    Miejscowość
    PiastĂłw k/Wawy

Domyślnie

kolejne fanki Leosia

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie Re: POZWÓLCIE,ŻE WAM OPOWIEM...

Witajcie Mamuśko i Dzieciątko!!!

Cytat Zamieszczone przez mart
    Witaj!

Cytat Zamieszczone przez jagoda
    .Moja córcia właśnie śpi,że tak powiem na mnie w wiązaniu na 2x,bo to wychodzi nam najlepiej.
    koniecznie poćwicz kieszonkę - dla takiego malca, co jeszcze dobrze głowy nie trzyma to jest zdecydowanie lepsze wiązanie. dobry jest też kangur, ale trudny.
    A ja odchyl w druga strone, bo wlasnie spiacego dziecia z kieszonki uwolnilam do lozka (na swoje ustprawiedliwienie mam tylko tyle, ze do zamotania 12 kg w kieszonke sklonilo mnie "wiazanie tygodnia" )

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Witaj! Jak Ty po kilku dniach masz takiego hopla na punkcie chust, to co bedzie później??? Powodzenia w motaniu!

Chustofanka Awatar Kaja
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Witaj
    Och! Jak się cieszę! I przypomina mi sie nasz chustowy początek, kiedy pierwszy raz zamotałam młodego i poczułam się jednocześnie wolna i oddana dzieciątku! I tę radość chciałam wykrzyczeć!
    Staś ur. 02.02.2008

Basia i Franio ur. 13.09.2010

kajapisze.pl - baśnie dla dzieci

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki dziewczyny zanaprawdę ciepłe przywitanie i przyjęcie !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kaja
    przypomina mi sie nasz chustowy początek, kiedy pierwszy raz zamotałam młodego i poczułam się jednocześnie wolna i oddana dzieciątku! I tę radość chciałam wykrzyczeć!
    Doskonale ujęte!Dokładnie tak się czuję !
    I wygląda na to,że jestem następną fanką LEO(ale wkońcu nie miałam okazji wypróbować innych wiązanych chust).Tak sobie myślę,że ta chusta musi być dobra.W końcu powstała z miłości
    A co do wiązań na kangura i kieszonkę,to oczywiście ćwiczymy.

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Witaj
    Ja nie mogę odżałować,ze swoją chustową przygodę rozpoczęłam,gdy syn miał 8 miesiecy.
    Tyle straciłam.
    Teraz nadrabiam -własnie przyszło moje indio z konopiami Nie mogę się doczekać,aż mały się obudzi,aby sobie pomotać

Chustoguru Awatar lynette
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jagódko, piękny jest Twój post. Noście się długo i szczęśliwie.
    Mikołaj 2001, Wojtek 2004, Adam 2007

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

pięknego chustowania! a 8 tygodni do nadrobienia na pewno nadrobicie przy tak ogromnej miłości

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

super, super, gratuluję!!
    jak patrzę na ludzi, którzy przychodzą na spotkania chustowe baaardzo sceptycznie nastawieni, a wychodzą pytając czy można taką chustę kupić gdzieś dzisiaj, to aż się miło robi na sercu.
    jak raz się zamotasz, jesteś zamotany!!
    Jagódko, życzę długiego noszenia
    Kubuś - 08.10.2003, Iga - 18.09.2007

"żaden wariat nie jest wariatem jeśli przyjmiemy jego racje"

Chustomanka Awatar Genowefa

Domyślnie

Miło się czyta takie posty Może dlatego, że większość miała podobną historię. Wspaniale, kolejna chustomama
    ..

Chustonoszka
    Miejscowość
    Luksemburg

Domyślnie

Cudownie! Niech sie Wam dobrze nosi A Leo to bardzo bardzo dobra chusta. Moim zdaniem lepsza od didymosa. W ogole moim zdaniem numer 1. Moj didymos wyladowal w szufladzie (indio z konopiami) odkad mam Leo. Buziaki

Chustofanka

Domyślnie

Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009

LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
    Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com

Chustofanka

Domyślnie

Super! Cieszymy sie z toba! Jesli chodzi o 2x, moj Michu nie lubil za bardzo kieszonki , wiec to bylo najbardziej eksploatowane wiazanie. Jesli byloby za cieplo,zeby zakrywac glowke, wloz pomiedze obie poly chusty zwinieta pieluszke tetrowa lub bawelniana, bedzie dobrze podtrzymywac i glowka nie bedzie odlatywala do tylu. Wyprobowane przez wiele mam!

Uprawnienia umieszczania postów